- ZÁKONNÝ NÁZOV POTRAVINY
- Perník 540 g, sypká zmes na prípravu múčnika
- ZLOŽENIE
- PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, dextróza, kypriace látky (difosforečnany, uhličitany sodné), koreniny škorica, aníz, klinček, koriander a fenikel v rôznom pomere, karamelový prášok, MÚKA z VLČIEHO BÔBU, sušené ODTUČNENÉ MLIEKO, jedlá soľ, stabilizátor (karboxymetylcelulóza)
- ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich,Mlieko a mliečné výrobky (vrátane laktózy), MÔŽE OBSAHOVAŤ: Vajcia a výrobky z nich
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
- 100 g Priemerná energetická hodnota: 1089 kJ / 259 kcal,Bielkoviny : 4,0 g,Sacharidy : 42,0 g, z toho cukry : 15,7 g,Tuky : 8,6 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g,Vláknina : 1,5 g,Sodík : 0,3 g,Priemerný obsah živín v hotovom výrobku - perník pripravený podľa návodu bez medu,** z odporúčanej dennej dávky na základe priemerného denného energetického príjmu 2000 kcal
- VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCIE
- V 1 porcii á 52 g Priemerná energetická hodnota: 566 kJ / 134 kcal,Bielkoviny : 2,0 g,Sacharidy : 21,8 g, z toho cukry : 8,2 g,Tuky : 4,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g,Vláknina : 0,8 g,Sodík : 0,1 g,Priemerný obsah živín v hotovom výrobku - perník pripravený podľa návodu bez medu,** z odporúčanej dennej dávky na základe priemerného denného energetického príjmu 2000 kcal (%**) Priemerná energetická hodnota: 7 %,Bielkoviny : 4 %,Sacharidy : 8 %, z toho cukry : 9 %,Tuky : 6 %, z toho nasýtené mastné kyseliny: 3 %,Vláknina : 3 %,Sodík : 4 %,Priemerný obsah živín v hotovom výrobku - perník pripravený podľa návodu bez medu,** z odporúčanej dennej dávky na základe priemerného denného energetického príjmu 2000 kcal
- HMOTNOSŤ/OBJEM
- Brutto hmotnosť: 580 g
- PODMIENKY SKLADOVANIA
- Skladujte v suchu!
- VÝROBCA
- "Dr. OETKER s.r.o.Ľadová 14811 05 BratislavaSlovenská republikaRady, tipy, recepty kontakt Dr. Oetker 0850 638 537 Po-Pia 8.00-14.00Viac informácii a receptov na www.oetker.sk"
- NÁVOD NA POUŽITIE
- Balenie obsahuje: 540 g zmesi na prípravu cesta K tomu pridáte: 400 ml vody 120 ml oleja (12 polievkových lyžíc) Príprava: 1. Obsah vrecka so zmesou na prípravu cesta vysypeme do misy a pridáme odmeranú vodu a olej. Na zlepšenie chuti môžeme pridať 2-3 polievkové lyžice medu. Všetko dôkladne premiešame vareškou alebo vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dohladka. 2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a dáme piecť. Ak sa chceme presvedčiť, či je perník už upečený, pichneme do stredu cesta špajdlou. Ak sa na ňu cesto nelepí, perník je hotový. 3. Po vychladnutí môžeme upečený perník potrieť džemom, poliať tmavou polevou Dr. Oetker a ozdobiť podľa vlastnej fantázie orechmi, kokosom alebo zdobením Dr. Oetker. Všetky druhy rúr pred pečením dobre predhrejte! Elektrická rúra: 165 °C 40 - 50 min. Teplovzdušná rúra: 155 °C 40 - 50 min. Plynová rúra: stredný stupeň 40 - 50 min. Pri pečení rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou! Tip: Perníkové rezy s jablkami Perníkové cesto pripravíme podľa návodu. Do cesta pridáme 2 polievkové lyžice rumu a 300 g olúpaných a nahrubo nastrúhaných jabĺk. Dôkladne premiešame. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote podľa tabuľky asi 40 minút. Po upečení necháme perník vychladnúť, polejeme tmavou polevou Dr. Oetker a nakrájame na rezy.
- Pôvod
- Česká republika
Render here user shopping lists
Render here shopping cart details
Render here active store id in the mobile navigation
Vybraná predajňa Ivanka pri Dunaji
Vybraná predajňa
Otváracie hodiny | |
Po - Ne | 08:00 - 20:00 |