Dr. Oetker Ražný kvások 1x15 g

50688
50688
Dlhodobo nedostupné
Ivanka pri Dunaji
Zmeniť predajňu
k 19.06.2024 11:00
0 balenie
Dlhodobo nedostupné

ZÁKONNÝ NÁZOV POTRAVINY
Žitný / Ražný klásek, sušený
ZLOŽENIE
RAŽNÉ mlynárske výrobky, štartovacie kultúry.
ALERGÉNY
Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich, MÔŽE OBSAHOVAŤ: Vlčí bôb (lupina) a výrobky z něj
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
není ze zákona požadováno
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCIE
není ze zákona požadováno
HMOTNOSŤ/OBJEM
Hrubá hmotnosť: 16 g
PODMIENKY SKLADOVANIA
Skladujte v suchu!
VÝROBCA
Dr.Oetker, spol. s r.o.Ľadová 14811 05 Bratislavawww.oetker.sk
NÁVOD NA POUŽITIE
Na pečenie domáceho kváskového chleba a pečiva, na 500g múky.Domácí kváskový chliebV mise zmiešame 150 g ražnej múky, 350g pšeničnej hladkej múky, 1,5 kávovej lyžičky soli, 1 kávovú lyžičku cukru, 1 balíček Droždia Dr.Oetker a 1 balíček Kvásku Dr.Oetker. Postupne pridáváme 400 ml vlažnej vody, vypracujeme hladké cesto a dokladne premiešame. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu. Po vykysnutí eště raz premiešame a prenesieme do formy (10 x 30 cm) vyloženej papierom na pečenie. Povrch potrieme vodou, možeme posypať semienkami alebo rascou a pozdlžne narežeme nožom. Chlieb necháme eště hodinu vo forme kysnúť. Vložíme do predhiatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 220 °C. Potom teplotu znížime na 190 °C a pečieme eště dalších 30 minút. Chlieb vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
Pôvod
Česká republika

Render here user shopping lists

Render here shopping cart details

Render here active store id in the mobile navigation