Dr.Oetker Zlatý klas premium 25x40 g

758341
758341
Na predajni: 13 bal.
Ivanka pri Dunaji
Zmeniť predajňu
k 18.05.2022 13:52
13 balenie

ZÁKONNÝ NÁZOV POTRAVINY
Zlatý klas s prírodnou vanilkou Premium
ZLOŽENIE
kukuričný škrob, extrakt z vanilky Bourbon, extrahovaný vanilkový struk (0,2%), farbivá (karotény, riboflavíny).
ALERGÉNY
Neuvádza sa, MÔŽE OBSAHOVAŤ: Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich,Vajcia a výrobky z nich,Mlieko a mliečné výrobky (vrátane laktózy),Orechy a výrobky z nich
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
na 100g hotového výrobku: Energia: 469kJ/111kcalTuky: 2,9gz toho nasýtené mastné kyseliny: 1,9gSacharidy: 18gz toho cukry: 13gBielkoviny: 2,8gSoľ: 0,1g
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCIE
neuvádí se
HMOTNOSŤ/OBJEM
Hrubá hmotnost: 43g
PODMIENKY SKLADOVANIA
Skladujte v suchu!
VÝROBCA
"Dr. OETKER s.r.o.Ľadová 14811 05 BratislavaSlovenská republikaRady, tipy, recepty kontakt Dr. Oetker 0850 638 537 Po-Pia 8.00-14.00Viac informácii a receptov na www.oetker.sk"
NÁVOD NA POUŽITIE
Krémeš:Na cesto: 400g lístkového cesta Na orechové cesto: 3 vajcia, 75g cukru, 70g hladkej múky, 1,5 KL Kypriaceho prášku Dr.Oetker, 120g strúhaných vlašských orechov. Na krém: 1 l plnotučného mlieka, 3 žľtky, 2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker, 2 zarovnané KL hladkej múky, 250g zmäknutého masla, 100g práškového cukru.Na ozdobenie: 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker, 150ml mlieka, 2 zarovnané PL práškového cukru.Príprava: Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Z oboch polovíc vyvaľkáme pláty s veľkosťou 30 x 40 cm. Prvý plát nanesieme na vymastený plech a poprepichujeme ho vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme při 180°C asi 15 minút. Plát necháme vychladnúť. Na prípravu ořechového cesta vyšľaháme v mise ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacom práškom a orechami a ručně vymiešame dohladka. Druhý neupečený plát dáme na vymastený plech a poprepichujeme ho vidličkou. Potom naň nanesieme orechové cesto a rovnomerně rozotrieme. Vložíme do predehriatej rúry a pečieme při 180°C asi 30 minút. Plát necháme vychladnúť. Na prípravu krému zmiešame 250ml mlieka so žľtkami, Zlatými klasmi a múkou a nalejeme do 750ml vriaceho mlieka. Uvaríme krém a necháme ho za občasného miešania úplně vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Po častiach zašľaháme vychladnutý krém. Krém rovnomerně rozotrieme na plát s orechovým cestom a uložíme asi na 30minút do chladničky. Šlahačku pripravíme podľa návodu na obale a rozotrieme na krém. Prvý plát ostrým nožom nakrájíme na 24 častí, naukládame na povrch múčnika a vložíme do chladničky. Před podávaním pocukrujeme a dokrájame.
Pôvod
Slovensko